Pasta a la Aglio e olio

HOT HOT HOT!!

(en dan ook nog een heel leuk nieuwtje!!)

 

Ik heb momenteel niet veel tijd. Niet veel tijd om met mijn kinderen leuke dingen te doen (ik weet het, het is weekend), niet veel tijd om mijn vrienden te zien, niet veel tijd om lekker op mijn knol te springen en een ritje te maken, en niet veel tijd om te koken (om het over mijn man maar helemaal maar niet hebben, afzien voor die knakker momenteel!)

En ja, dat heeft een reden. Ik ben namelijk bezig met mijn eerste VEGGIE VERY MUCH BOEK! Echt! Het is echt waar! En wat nog leuker is, de dealine is al in zicht. Voor jullie dan, want voor mij is het giga aanpoten! Al in juli moet het boek uitkomen, en dus ben ik me suf aan het ploeteren; gerechten uitzoeken, nieuwe bedenken en uitschrijven. Mijn super leuke, doch zeer serieuze uitgever Hans, brengt me zo nu en dan even haarfijn op de hoogte van het feit dat er nu toch echt een voorstel voor een cover moet komen. Want ja, we moeten in de voorjaars aanbieding. Waaah! Spannend, geweldig en doodeng te gelijk!

Mir_foto_boek

Vandaag hebben we een hele dag gefotografeerd, van alles en nog wat uit de kast getrokken om mij maar leuk op de foto te zetten. Gelukkig ben ik zelf een photoshop expert, dat scheelt! :-) Mijn man en en ik hebben al drie keer bijna in een echtscheiding gelegen om de vormgeving. Wan ja, die doet hij!

Maar goed. Dat dus! En dus ben ik dolblij dat opa Ruub en oma Kitty een weekje vanuit Nederland naar ‘t zuiden zijn afgereisd om a) gezellig bij ons te zijn (en don’t worry, de schade van hard ploeteren overdag halen we ‘s avond ruimschoots in) en B) om ook een handje te helpen met de kids etc. En dat is berefijn. Echt. En oma Kitty heeft zulke geweldige toetjes, dat die hele afdeling van het boek waarschijnlijk bij haar vandaan gaat komen. :-)

Lang verhaal kort, een snelle pasta dus voor vanavond, maar liever niet een die je gauw vergeet. Pasta a la Aglio e Olia, met ruimschoots rode gedroogde pepertjes en peterselie. Hot Hot Hot! Maar wel heerlijk. Beloofd!

 

Ingrediënten voor 4 tot 6 personen | bereidingstijd ongeveer 25 minuten

 

400 gr (1 pak) pasta, spaghetti of tagliatelle

50 gr verse platte peterselie

1 cup olijfolie die je goed kunt verhitten

5 tenen knoflook

8 kleine gedroogde pepertjes

Pakje geraspte parmezaanse kaas, of een blok die je kan raspen

Zee zout en peper uit de molen

 

Zo maak je het:

 

Aglio_e_olio01

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak met een tl zout.

veggie-very-much-aglio-1
Hak vervolgens de peterselie fijn, dunne stengeltjes kun je ook gebruiken. Snijd dan de pepertjes fijn, en de knoflook in hele dunne plakjes.

 

veggie-very-much-aglio-2
Verwarm een pannetje met de olijfolie, de knoflook, de pepertjes en een goede tl zout. Wacht tot de olie gaat borrelen, zet het dan wat zachter en wacht terwijl je nu en dan roert een minuut of vijf. De knoflook mag niet verbranden, wel lichtjes verkleuren.

 

Aglio_e_olio07

Schenk het mengsel daarna over de pasta, meng goed en voeg de peterselie toe.

veggie-very-much-aglio-3

Goed roeren, eventueel nog op maak brengen met peper en zout, op de borden scheppen en opdienen met ruim Parmezaanse kaas erover. Heerlijk, genieten maar!

 

 

×

Comments are closed.