Langevinger toetje van Oma Kitty

Het eerste toetje op Veggie Very Much!

Het moest er een keer van komen, het allereerste toetje op Veggie Very Much! Stiekem heb ik eigenlijk handig van de omstandigheden gebruik gemaakt want oma Kitty en opa Ruub logeerden afgelopen week bij ons in Ibiza. En als er iemand is die waanzinnige toetjes uit haar mouw kan schudden, dan is het oma Kitty wel! Nee, heel gezond is het zeker niet, maar af en toe zo’n guilty pleasure tussendoor moet kunnen, dacht ik zo.

Langevinger_toetje

We maakten dit toetje eigenlijk voor mijn blog op Mama & Family, dus helemaal nieuw is het niet meer, maar goed, een primeur op Veggie daar en tegen des te meer! Kitty appte me een boodschappen lijstje door en gewillig ging ik op zoek naar de ingrediënten. Eerlijk gezegd was ik hier op het eiland nog geen lange vinger tegen gekomen, dus vurig hoopte ik dat ik daar niet naar zou hoeven te vragen. Wat zou ik dan moeten zeggenn in godsnaam? Un dedos largos por favor? Ze zien me al aankomen!

Maar het viel mee, bij onze eigen Super Trut (‘Super Tirurit’, je begrijpt ‘m) zag ik het pak met vingers al glinsteren op de bovenste plank. Als ze de rest ook hadden was mijn missie geslaagd! En jawel, we konden aan de bak. Cursus toetjes maken voor mij dus! Schort voor en gaan. Een waarschuwing: maak alsjeblieft niet te veel, want geloof me, het gaat allemaal op!

 

Ingrediënten voor 4 – 5 personen | bereidingstijd: 15 minuten

  • Ongeveer 15 lange vingers (ligt een beetje aan de dikte)
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 300 g witte suiker
  • 125 ml citroensap
  • Verse munt
  • 2 citroenen in plakjes gesneden
  • Eventueel: een beetje chocolaschaafsel voor eroverheen

Zo maak je het:

veggie-very-much-langevingers

Klop de slagroom, met 75 ml van het citroensap, stijf met de suiker, en meng daar de mascarpone door.

Langevinger_toetje03

Leg een eerste laag lange vingers op een mooi bord en besprenkel deze met de citroensap. Schep daar vervolgens een laag van het slagroommengsel op en herhaal dit alles nog één keer.

Langevinger_toetje05

Garneer de plakken citroen en de munt op de ‘taart’ en rasp er eventueel nog wat chocola overheen. Klaar!

veggie-very-much-langevingers-1

Tip: de citroen is puur ter garnering, maar de munt is heel lekker om over je bord heen te snipperen.

Save

×

Comments are closed.