Food Body Mind van Wendy Walrabentein

Jouw plan voor gezond & lekker leven!

 

Eens even wat anders dan een recept. Want vegetarisch en gezond eten gaat verder dan alleen maar koken; het is ook handig om te weten wat je eet en waarom. En daarom is het nieuwe boek van Wendy Walrabenstein (bekend van haar gelijknamige gezondheids blog Walrabenstein.nl) een goed idee om aan te schaffen!

Blog_16 FoodBodyMind

Ik volgde Wendy’s blog al veel langer en was dan ook meteen enthousiast toen ik las dat ze een boek zou gaan uitgeven. Wendy besloot een studie Voeding & Diëtiek te volgen en haar internationale zakelijke carriëre in te ruilen voor een een leven als diëtiste, gezondheidsdeskundige; ze vond het veel interessanter om mensen te kunnen begeleiden naar een beter en gezonder leven. Hoe mensen langer gezond kunnen blijven was een vraag die haar al heel lang intrigeerde.

 

Van blog naar boek

Tijdens haar studie beschreef Wendy haar bevinden op haar blog die al snel succesvol werd, waarna er als vanzelfsprekend een boek volgde; Food, Body, Mind van uitgever Aerial Media Company. Daarin spoort ze de lezer aan zich niet te veel van allerlei modieuze diëten aan te trekken, maar vooral voor zichzelf te beslissen wat wel werkt en wat niet. Hoe maak je je eigen plan voor een gezond en lekker leven? Het klinkt wat mij betreft een stuk haalbaarder dan een een diëet wat je voor bepaalde tijd volhoudt waarna je weer verzandt in je oude, ongezonde eetpatroon. En wat moet je nou wel geloven van de voedingsmiddelen industrie en wat niet?

Het boek biedt behalve de informatie ook nuttige werkbladen waarmee je direct aan de slag kunt gaan en zo een overzicht voor jezelf kunt bijhouden van wat je eet en wat je wil veranderen.

Screen Shot 2016-02-20 at 17.29.36
Wendy’s blog op www.walrabenstein.nl

 

3 duidelijke hoofdstukken

Het boek is, zoals de naam al doet vermoeden, overzichtelijk en prettig ingedeeld in drie belangrijke hoofdstukken. Het eerste hoofdstuk Food gaat uiteraard over voeding, maar Wendy benadert dit hoofdstuk vooral op een wetenschappelijke manier, met veel voorbeelden van belangrijke wetenschappelijke studies, waardoor je zeker een andere kijk krijgt op bepaalde producten en / of situaties. Ze beschrijft een aantal diëten (waaronder het Paleo) en waarom dat volgens haar wel of niet voldoet. Ook worden voedingsmiddelen onder de loep genomen en legt ze uit wat een menselijk lichaam in ieder geval nodig heeft en hoe je dat in je eigen voedingspatroon zou kunnen integreren. Wat doet voeding, zowel positief als negatief, voor het lichaam en hoe kun jij dat gebruiken? Erg interessant! Wendy’s eigen advies is een geheel plantaardig diëet, en na het lezen van dit hoofdstuk weet je precies waarom.

 

Body & Mind

Het tweede hoofdtuk Body legt je uit hoe ons lichaam door de jaren verandert en wat er nodig is om dit te ondervangen. Hoeveel sport is goed? Wat kun je allemaal doen? Wat is dragelijk en wat broodnodig? Ouder worden zónder kwaliteit van leven te verliezen is het uitgangspunt. Ook in het hoofdstuk Mind komt Wendy met een aantal messcherpe feiten op tafel. Want ook hier ontkomen we niet aan het feit dat we behoorlijk depressief kunnen worden als ons lichaam een aantal essentiele stoffen mist. Maar ook; hoe ga je om met stress, hoe stel je prioriteiten en hoe belangrijk is meditatie?

FoodBodyMind03

Plantaardige recepten

Na alle informatie krijg je ook nog eens een aantal heerlijke plantaardige recepten om mee aan de slag te gaan! Het overgrote deel van het boek komt dus eigenlijk neer op voeding, maar de hoofdstukken Body en Mind doen zeker niet onder.

Ik heb zelf te kampen met een puber van 15 jaar die van nature het liefst zoveel ongezonde dingen als mogelijk eet. Zijn gedrag en humeur worden hier direct door beïnvloedt op een negatieve manier. De informatie uit Wendy’s boek komt daarbij zeker als geroepen. Ik heb mijn zoon duidelijk uit kunnen leggen waarom sommige voedingsmiddelen een dramatisch effect op je je gesteldheid kunnen hebben. Sinds hij begrijpt waarom dat zo is hebben we in ieder geval alle suiker uit zijn dieet kunnen schrapen, en zoveel mogelijk bewerkte voeding, en gaat het een stuk beter.

FoodBodyMind02

Al met al

Een ontzettend leuk en informatief boek voor mensen die graag wat meer over de werking van voeding willen weten, welk effect onze mentale gesteldheid op ons lichaam heeft en hoe we ons beter dan ooit kunnen voelen door ons lichaam en geest in balans te brengen. Een prettige bijkomstigheid dus, dat je dat helemaal zelf kan invullen aan de hand van Wendy’s duidelijke informatie!

 

Het boek telt 224 blz. en kun je hier bestellen voor €24,95:

www.walrabenstein.nl

www.aerialmedia.com

 

×

Comments are closed.