Egg-broccoli muffins voor je lief!

(En voor je zelf uiteraard, én je kids!)

 Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

Gister schreef ik een blog voor de site van Mama & Family over deze super lekkere en simpele Egg-Broccoli muffins. Het is namelijk een heel slim en handig receptje om je kids tóch wat groente naar binnen te schuiven, zonder dat ze het daadwerkelijk door hebben! Daarom wilde ik je dit recept niet onthouden, want behalve dat het vitamine bommetjes zijn, zien ze er ook nog een te gek uit. En ja, laat het nou nét Valentijns dag zijn, morgen!

egg-broccoli-muffins

Mijn überlief vergeet dat soort zaken nogal eens. En to be honest, ik ook. Maar een lekker ontbijtje maken op de dag van de liefde, kan geen kwaad uiteraard en het is een kleine moeite. En aangezien wij hier niet met zijn tweeën wonen, maar met zijn vijfen, is het veel leuker om dat ontbijtje lekker met zijn allen te vieren.

Aan de ingrediënten kun je ook nog eens sleutelen als je wil: gebruik bijvoorbeeld blue cheese in plaats van geitenkaas, of voeg er wat klein gesneden asperges aan toe als je dat lekker vindt. Even in de oven, en klaar! Happy Valentine!

Ingrediënten voor Egg-broccoli-muffins

6 stuks | bereidingstijd: 40 minuten met baktijd 

 Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

  •  6 eieren
  •  100 gram geraspte belegen kaas
  •  150 gram broccoli, roosjes en stengel in stukjes gesneden
  •  1/2 tl zout en versgemalen zwarte peper
  •  12 (gekleurde) cherrytomaatjes
  •  50 gr zachte geitenkaas
  •  bakpapier

 Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

Zo maak je het

 Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

Verwarm je oven voor op 180 graden. Stoom in 5 tot 7 minuten de broccoli beetgaar en mix die vervolgens met de eieren, de geraspte kaas, peper en zout in een mengkom met een staafmixer tot een gladde massa.

Egg-broccoli muffins

egg-broccoli-muffins Egg-broccoli muffins

Gebruik aluminium- of siliconen vormpjes en bedek deze met bakpapier. Giet ze voor ongeveer 3/4 vol en snijd dan de tomaatjes door de helft en verdeel deze over de vormpjes. Snijd de geitenkaas in stukjes en verdeel deze ook.

Egg-broccoli muffins

Zet de vormpjes vervolgens in de oven en bak ze in zo’n 25 tot 30 minuten gaar. Check af en toe even, en zet je oven wat zachter als ze te snel verkleuren.

Egg-broccoli muffins Egg-broccoli muffins

Als ze klaar zijn haal je ze met bakpapier en al uit de vormpjes en laat je ze even 5 minuten afkoelen zodat je ze daarna makkelijk uit het bakpapier kunt halen.

Eet smakelijk!

 Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

×

Comments are closed.