De allerlekkerste soba noodle salade van La Paloma

Zo’n heerlijke dag

Het was zo’n ochtend, afgelopen weekend, waarop de zon ons tegemoet scheen en ik zielsgelukkig naast mijn man in de auto zat. Kleintje en hond erin en het dak eraf. We hadden elkaar twee weken lang niet gezien, omdat we allebei om de beurt naar Nederland moesten en elkaar letterlijk alleen maar 5 minuten op het vliegveld zagen om de autosleutels en de parkeerkaarten om te wisselen. (Dat laatste bleek niet helemaal gelukt helaas, toen ik merkte dat ik mijn parkeerkaart uit Eindhoven in de automaat van Ibiza probeerde te stoppen.)

Boys_auto

Maar goed, ik zat dus naast mijn man te glunderen, steeds even opzij te spieken (na twee weken elkaar niet zien kun je dus weer helemaal verliefd zijn, wist je dat?!) en bedacht me dat ik helemaal geen zin had om boodschappen te gaan doen, maar lekker wilde doorrijden naar een van onze favoriete restaurantjes in Ibiza: La Paloma. La Paloma is een begrip in Ibiza en heeft een heerlijke tuin waar je kunt lunchen en waanzinnige, veelal biologische gerechten kan eten. Overdag is de keuken Israëlisch en ’s avonds Italiaans.

Het was 23C graden (een cadeautje in januari!) en terwijl onze jongste door prachtige tuin met sinaasappelbomen denderde bestelden we hun bekende frisse soba noodle salade, met een heerlijk frisse tahini dressing. Een regenboog op je bord waar je blij van wordt. Althans ik wel, ook al was ik dat al.

Voor de vinaigrette mix je alle ingrediënten met elkaar. Bij voorkeur in een potje dat je af kun sluiten en goed kan schudden.

Zo’n perfecte dag om niet meer te vergeten. En terwijl ik nu alweer in het vliegtuig zit op weg naar Londen voor een fotoshoot, kan ik niet wachten om volgende week weer naar huis te gaan en om mijn grote liefde en kids weer in mijn armen te sluiten. En om die heerlijke soba noodle salade te eten natuurlijk!

Het vergt een beetje tijd en voorbereiding, maar deze salade is het echt allemaal meer dan waard!

 

Ingrediënten voor 4 personen | Bereidingstijd 45 minuten

200 gr sobanoedels
150 gr rode kool
150 gr haricots vert
150 gr romanesco (of bloemkool)
150 gr broccoli
100 gr mango
2 pastinaken
8 groene asperges
2 handjes verse spinazie
150 gr wortel
chili vlokjes
zee zout en versgemalen zwarte peper
2 el olijfolie

Voor de vinaigrette:

1/4 cup tahini pasta
3 el extra virgin olijfolie
1/4 cup water
1,5 citroen uitgeperst
2 tl zeezout
2 tenen knoflook uitgeperst
3 tl honing
versgemalen zwarte peper

Zo maak je het:
Soba noodel salade van La Paloma

Soba noodel salade van La Paloma Soba noodel salade van La Paloma

Kook de soba noodles volgens de gebruiksaanwijzing en spoel ze daarna goed af met koud water om te voorkomen dat ze er gaan plakken. Roer er een lepeltje olijfolie doorheen en zet ze even weg.

Soba noodel salade van La Paloma Soba noodel salade van La Paloma
Verwarm de oven voor op 200C graden.
Zet een pan water met wat zout op om  straks de groenten te stomen in een stoommandje of in een vergiet wat je goed af kan sluiten.
Was de haricots vert en snijd de uiteinden eraf. Was ook de broccoli én de romanesco en snijd in roosjes.  Stoom de groenten in zo’n 7 minuten gaar. Je kunt de boontjes daarna even in een kommetje ijskoud water dompelen om de mooie groen kleur te behouden.

Soba noodel salade van La Paloma Soba noodel salade van La Paloma Sobanoedels_Paloma14

In de tussentijd maak je de pastinaak schoon, je kunt hem schillen, maar dat hoeft niet perse, en snijd je deze in vieren overdwars. Snijd ook de harde stukken van de asperges en leg deze samen met de pastinaak, een eetlepel olijfolie en wat peper en zout in een ovenschaal op bakpapier. Hussel goed door elkaar en bak in zo’n 20 minuten gaar op 160C graden. Kijk af en toe even en roer het geheel dan even om.

 

Soba noodel salade van La Paloma Soba noodel salade van La Paloma
Vervolgens maak je de wortel schoon (ik schil ze altijd met een kaasschaaf!) en snijd je deze in plakjes. Verwarm 1 el olijfolie en roerbak de wortel in zo’n 2 minuten gaar. Bestrooi met een beetje peper en zout.
Snijd ook de rode kool in reepjes en bak die in de pan na de wortel. Ook weer 2 tot 3 minuutjes.

Voor de vinaigrette mix je alle ingrediënten met elkaar. Bij voorkeur in een potje dat je af kun sluiten en goed kan schudden.

Soba noodel salade van La Paloma Sobanoedels_Paloma04

Drapeer een nestje noodles op de borden en verdeel daar de gebakken, gestoomde en gegrilde groenten omheen. Snijd de avocado in de lengte in plakken, en de mango in blokjes en verdeel deze, samen met de spinazie over de borden. Besprenkel met chili vlokken als je daarvan houdt en serveer met een apart bakje vinaigrette.

Eet smakelijk!!

×

Comments are closed.