Back in business!

‘Avocado roos’

 

Jeetje, dat waren me een paar maanden zeg! Het boek is af en gaat, as we speak, richting de drukker! Wat hebben we enorm hard gewerkt om er precies dát boek van te maken zoals ik voor ogen had! Een prachtig fotoboek is het geworden met 80 heerlijke (al zeg ik het zelf!) vegetarische recepten en waanzinnige foto’s op ons geliefde eiland Ibiza. Simpel en vers en goed te doen voor ons toch al zo drukke bestaan.

Ik zeg ‘we’ omdat ik me helemaal het rimbim heb gewerkt, maar zeker niet alleen. Mijn broer was een weekje in Ibiza, en foodlover dat ie is, heeft hij me ontzettend goed geholpen. Net als mijn lieve vriendin Nanda die echt speciaal voor de deadline nog even naar me toe kwam vliegen om 24-7 te beulen! Wat een werk is er ingegaan. En af en toe wist ik het ook echt even niet meer, had ik alle hoekjes van de tuin en ondergrondjes wat betreft tafels, bladen en borden al wel een aantal keer gehad en was het soms i.v.m. het licht een race tegen de klok. Want natuurlijk wilde ik alles met natuurlijk licht gefotografeerd hebben. Ik ben uiteindelijk zelfs uitgeweken naar de tuin van een andere vriendin van mij: Sarah. Haar waanzinnig mooie blauwe deuren gaven weer exact dat Mediterrane tintje wat ik zocht. Die lieve schat heeft me een aantal dagen driftig kokend en fotograferend in en rond haar huis gehad. Ze had daarna wel een volle ijskast, dat dan weer wel! Mijn man Nicolaas heeft het geheel waanzinnig vormgegeven. Dat ging niet altijd zonder slag of stoot, eerlijk is eerlijk, maar het resultaat mag er zijn! (Dat principe van twee kapiteins op 1 schip).

Dus, lieve mensen, het boek is al te reserveren bij Bol.com en per 27 juni in de boekhandels. Super spannend! En ik ben dan ook ongelooflijk benieuwd wat jullie er allemaal van gaan vinden!

veggie-very-much-backinbusiness

En nóg beter nieuws: met het finishen van het boek ben ik ook weer terug online. Hehe eíndelijk, zul je waarschijnlijk denken, en ik geef je groot gelijk! Dus om dat te vieren dacht ik dan ook maar eens aan de gang te gaan met die prachtige avocado bloemen die je in blogger land nu overal tegenkomt. Ik moest het toch een kéér proberen! Uiteraard heerlijk, want avocado op toast is sowieso al goddelijk, maar als het er dan ook nog eens zo waanzinnig uitziet, sta je helemaal 6 punten voor. Appeltje eitje, met groots effect!

Stay tuned, want er komen weer een heleboel heerlijke nieuwe recepten aan!

Ingrediënten voor 2 personen | bereidingstijd 5-10 minuten

1 avocado
2 volkoren broodjes, getoast
2 flinke el hüttenkäse of goed bio mayonaise (met hüttenkäse wordt het wat zwaarder)
scheutje extra vierge olijfolie
zeezout en versgemalen zwarte peper
eventueel wat chili vlokjes

Snijd de avocado doormidden, en ontdoe van pit en schil. Snijd de twee helften in hele dunne plakjes en schuif het dan met je handen voorzichtig uit elkaar zodat het een lange sliert wordt, die je vervolgens naar binnen toe kan oprollen tot een bloem.

veggie-very-much-backinbusiness-1

Gebruik 1 avocado helft per broodje. Toast je broodje, besmeer met hüttenkäse of mayo, leg er de avocado bloem op en besprenkel met een beetje olijfolie, en breng op smaak met peper en zout. Klaar ben je!

veggie-very-much-backinbusiness-2
Save

Save

×

Comments are closed.